Aditivii alimentari din acest produs pot da adictivitate, făcîndu-vă să mîncaţi din ce în ce mai multe. În timp se pot produce dezechilibre ale organismului, iar sănătatea va avea de suferit. CE BEM, CE MÎNCĂM
Aditivii alimentari din acest produs pot da adictivitate, făcîndu-vă să mîncaţi din ce în ce mai multe. În timp se pot produce dezechilibre ale organismului, iar sănătatea va avea de suferit.
Star Snack cheese sînt "snacks din porumb cu gust de caşcaval" care au în compoziţie: "făină de porumb, ulei vegetal, pudră de caşcaval 1,5%, proteine din lapte, zahăr, zahăr invertit, făină de orez, sare, stimulatori de aromă: monosodiu glutamat E 621, inozinat de sodiu E 631, guanilat de sodiu E 627, arome naturale şi identic naturale (n.r. – artificiale), coloranţi: annatto E 160b, paprika extract, turmeric E100". 100 de grame de snacks au o valoare energetică de 2190 kj/ 530kcal, proteine 5 g, carbohidraţi de carbon 53 g, din care zaharuri simple 4 g, grăsimi 33 g, din care saturate 15 g, fibre alimentare 2,5 g, sodiu 0,6 g.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, descrie produsul analizat ca fiind "de tip snaks obţinut din făină din porumb, uleiuri vegetale, zahăr şi zahăr invertit (amestec de glucoză-fructoză), aditivi alimentari, potenţiatori de aromă, coloranţi". În urma analizei ingrdientelor rezultă că snacksurile au un profil nutriţional profund dezechilibrat, cu un mare exces de glucide şi grăsimi în special saturate, foarte periculoase pentru sănătate.
nociv. Această compoziţie imprimă produsului şi o foarte mare densitate energetică, 530 kcal/ 100 de grame de produs. Glucidele determină şi o încărcătură glicemică mare, care agresează pancreasul endocrin, provocînd mari fluctuaţii ale glicemiei. Aditivii alimentari folosiţi la obţinerea produsu