Ca să nu rămână cu marfă nevândută, comercianţii din zona centrală a Ploieştiului au redus preţurile cu până la 10% la pulpa de porc.
Febra pregătirilor de Crăciun i-a cuprins pe ploieşteni. Cei mai mulţi dintre ei au fost harnici şi au pregătit deja mare parte din produsele pe care le vor pune pe masă, de sărbători. Sunt însă şi oameni care cumpără carne de porc şi produse tradiţionale pe ultima sută de metri, cu două zile înainte de Crăciun, în speranţa că producătorii vor reduce preţurile. Cei care procedează astfel au făcut o alegere bună de data aceasta. În mai toate magazinele din Ploieşti au apărut oferte „last-minute" la carne. Cele mai mici preţuri din municipiu sunt practicate de comercianţii din incinta Halelor Centrale. La magazinele de aici pulpa de porc pentru friptură se vinde cu cu preţuri între 15,5 şi 16,9 lei kilogramul, carnea tocată, cu 13 lei kilogramul, urechile, cu 15,5 lei, şi picioruşele de porc opărite, pentru piftie, cu cinci lei kilogramul. Specialităţile din carne de porc au şi ele preţuri speciale. Toba ţărănească se vinde cu 18,5-19,5 lei kilogramul, cârnaţii de casă groşi sau subţiri costă între 11 şi13 lei, iar caltaboşul şi lebărul, pregătite ca la mama acasă, după reţete tradiţionale, cu 25-30 de lei kilogramul. „Am vândut foarte bine. Fiecare om, şi cel bogat şi cel sărac, a cumpărat carne de porc. Preţurile au rămas ca anul trecut, iar acum,de sărbători, le-am redus cu 5-10%", a spus Mioara Iliescu, vânzătoare la un magazin cu produse din carne din zona centrală. Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!