•Inspectoratul Scolar Judetean a realizat evaluarea modului in care s-a implementat acest program guvernamental, utilizand un chestionar in toate scolile care au clase primare
In perioada 7 - 13 iunie 2003, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, Iasi, a realizat evaluarea implementarii, in judet, a programului "Lapte si corn". La incheierea primului an de derulare a acestui program guvernamental, in scolile cu clase 1 - 4 a fost aplicat un chestionar. Acesta a urmarit, in primul rand, identificarea conditiilor de receptionare si pastrare a produselor alimentare, precum si calitatea lor. Asa s-a descoperit ca, in doar 12% dintre comunele iesene, produsele se primesc zilnic. In majoritatea cazurilor - 63% din cazuri - laptele si cornul ajung la elevi saptamanal, in 1% din cazuri, bilunar si in 2%, lunar. Cele mai multe scoli pastreaza produsele alimentare in dulapuri sau camere speciale si doar in 10 comune, laptele este pastrat in frigidere. Situatia se prezinta cum nu se poate mai rau, la 16 scoli care nu dispun de spatii de depozitare adecvate, in raport cu normativele sanitar-veterinare.
In conditiile extinderii acestui program si la gradinite, 16 scoli comunale nu dispun de suficient spatiu pentru o distribuire corecta a acestor produse. Gama produselor livrate a fost diversa: cascaval, branza topita, iaurt, lapte batut, lapte dulce pasteurizat , crema de branza, iar din categoria produselor de panificatie, elevii au beneficiat de cornuri, biscuiti simpli, biscuiti dulci, covrigi, batoane, bulci. "In judetul Iasi, aplicarea acestui program guvernamental a avut un impact deosebit asupra sanatatii si frecventei la cursuri a elevilor", a remarcat Mihai Dumitriu, seful Inspectoratului Scolar Judetean. (C.M.)
•Inspectoratul Scolar Judetean a realizat evaluarea modului in care s-a implementat acest program guvernamental, utilizand u