În acest sezon, vitaminele şi mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le găsim tot anul: fructele exotice. Iată ce conţin ele şi la ce sunt bune.
Ananasul uşurează digestia
Persoanele care au probleme digestive ar trebui să consume ananas de cel puţin trei ori pe săptămână, potrivit specialiştilor. Acesta conţine o enzimă, numită bromelină, care ajută la procesarea proteinelor de origine animală, făcându-le, astfel, mai uşor de digerat. Ananasul este o sursă importantă de vitaminele A şi C, de potasiu şi de sodiu.
Kiwi asigură doza de vitamina C
Dintre toate fructele exotice, kiwi este cea mai importantă sursă de vitamina C, conţinând o cantitate dublă de vitamina C în comparaţie cu portocala. Prin urmare, nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cât mai mult kiwi (un kilogram pe săptămână), mai ales în anotimpul
rece, deoarece vitamina C întăreşte sistemul imunitar.
Smochina combate obezitatea
Sindromul de intestin iritabil şi obezitatea pot fi combătute eficient cu ajutorul smochinelor. De asemenea, persoanele care se simt epuizate din punct de vedere intelectual ar trebui să consume săptămânal câte zece smochine. Acestea conţin vitamine din complexul B şi minerale (potasiu, zinc, calciu, fier), care stimulează capacitatea intelectuală.
Avocado, izvor de vitamina E
Acest fruct exotic este una dintre cele mai importante surse de vitamina E, care are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire. Mai conţine acizi graşi nesaturaţi, ce reglează nivelul colesterolului.
Papaya, consumat doar după masă
O altă sursă excelentă de vitamina C o reprezintă papaya, un fruct care ar trebui consumat mai des. Acesta este recomandat îndeosebi după masă, deoarece conţine o enzimă care ajută la procesul de digestie.
Rodia, bună în convalescenţă
Este bogată în antioxi