MENIUL LUNII
SIMONA CHIRIAC
Ei, si ce mai zumzet e acum in bucatarie! A trecut ea prin multe examene - ca, de, viata de studenta nu e chiar asa de usoara - , dar ca asta parca nu e nici unul! S-a mutat de cateva saptamani cu baiatul pe care-l iubeste. Abia s-au casatorit, undeva in Ardeal ii asteapta un apartament, dar pana atunci stau impreuna intr-o garsoniera din Bucuresti, pregatindu-si licenta. Dar sa ne intoarcem la⦠vorba noastra. Azi vine mama lui in vizita. Sa vada cum s-au aranjat. Poate si ca sa ii testeze calitatile de gospodina. Dar nu, n-are nici un fel de temeri. Nu se lasa ea asa de usor. Au venit toate prietenele sa o ajute. Cornelia a pus deja la fiert carnea de vita, pentru ciorba, si ia cu mare grija spuma care s-a adunat. Felicia se ocupa de salata. "O fac asa cum stiu eu: cu salata chinezeasca, piept de pui fiert, masline, porumb si ardei gras. Secretul e insa dressingul!" Stie ea cum e cu secretele Feliciei, va trebui neaparat sa ii "smulga" reteta, ca sa aiba habar ce sa raspunda cand o va intreba mama-soacra. Pentru felul doi, tot prietenele i-au oferit solutia: muschiulet de porc, umplut cu carnaciori si cascaval, avand drept garnitura cartofi ardelenesti, facuti de ea, asa cum invatase acasa. Si fiindca stie ca mama lui a facut cateva calatorii in Franta, va avea grija sa nu lipseasca din meniu branzeturile - cu care, nu-i asa?, francezii incep si sfarsesc orice masa. Un platou cu branza feta, cascaval, mozzarella si branza Rosenborg, cu mucegai albastru, alaturi de care va pune si cateva boabe de strugure negru, va da exact nota de rafinament de care avea nevoie. Poate cu desertul sa fie ceva probleme. Se stie ca este piatra de incercare a oricarei gospodine! De aceea, va opta pentru ce se pricepe ea sa faca foarte bine: tarta cu capsuni, decorata cu feliute de kiwi si frisca.
Vinul si florile su