Procedeul de preparare a margari-nei analizate ne face sa credem ca este mai degraba un produs artifici-al decat unul natural. CE BEM, CE MANCAM - Un produs pentru prajituri artificiale Procedeul de preparare a margarinei analizate ne face sa credem ca este mai degraba un produs artificial decat unul natural. De aceea, nu este recomandat bolnavilor din foarte multe categorii si persoanelor care au probleme de greutate sau alergii.
Produsul "Wiesana prajituri classic", cu "reteta imbunatatita", este o grasime tartinabila vegetala, cu 67 % continut de grasime, dupa cum putem afla de pe eticheta. Ingredientele produsului analizat sunt, conform etichetei: uleiuri vegetale rafinate si grasimi vegetale interesterificate, apa, emulsificatori (mono si di-gliceride, lecitina de floarea-soarelui E 322), sare 0,16%, conservant (acid sorbic E 200), arome, acidifiant (acid citric E330), colorant (beta-caroten E 160e), vitamine (A, D3). Eticheta nutritionala specifica pentru 100 de grame de produs o densitate energetica de 603 kcal/2479kj, lipide 67 g, proteine 0 g glucide 0g , vitamina A 550 - grame, D3 1,5 - vitamina E minimun 10 - grame.
ANALIZA. Produsul analizat reprezinta un amestec de uleiuri vegetale naturale rafinate si grasimi vegetale modificate prin interesterificare - procedeu prin care se modifica structura naturala a acizilor grasi din grasimi. Din aceasta cauza produsul este mai degraba unul artificial, decat unul natural si nu este recomandat a fi consumat de foarte multe categorii de suferinzi.
CONCLUZIE. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare ne explica faptul ca "Wiesana prajituri classic" are o densitate calorica foarte ridicata din cauza continutului de grasimi vegetale interesterificate. Acest lucru reiese si citind eticheta nutritionala, unde este specificata o densitate energetica