Este motorul digestiei. Ne dă mai multă energie. Combate aciditatea. Împiedică dezvoltarea ciupercilor. Toate aceste calităţi îi sunt atribuite meiului, un aliment străvechi pe care omul modern trebuie să-l includă din nou în dietă.
Este motorul digestiei. Ne dă mai multă energie. Combate aciditatea. Împiedică dezvoltarea ciupercilor. Toate aceste calităţi îi sunt atribuite meiului, un aliment străvechi pe care omul modern trebuie să-l includă din nou în dietă.
Chinezii consideră că meiul este regele cerealelor şi continuă să îl consume de secole. În schimb, în dieta occidentalilor, meiul a fost înlocuit treptat cu grâu şi porumb. Dr Gillian McKeith ne recomandă să revenim la obiceiurile alimentare ale străbunilor şi să reintroducem meiul în dieta noastră. Meiul se numără printre cele 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătăţii, prezentate de dr Gillian McKeith în volumul “Hrană vie pentru sănătate”: germenii, quinoa, lucerna, orzul verde, inul, pătrunjelul, algele marine, ştevia, floarea-soarelui, algele sălbatice verzi-albastre.
SUBSTANŢE NUTRITIVE. Meiul constituie o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B şi fibre. Oferă proteine cu puţine calorii şi conţine totodată cantităţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi cerealelor integrale, meiul este foarte bogat în enzime digestive. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
“Incluzînd meiul în dieta dumneavoastră, sub formă de germeni sau tărîţe, vă ajutaţi în mod extraordinar organele digestive: stomacul, splina (bateria de energie) şi pancreasul”, susţine dr Gillian McKeith. Meiul conţine substanţele nutritive care permit aparatului digestiv să-şi îndeplinească funcţ