Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomanda cumpararea de carne sau produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar.
Astfel, vor evitate toxiintefectiile alimetare sau infestarile cu parazitul Trichinella Spiralis, mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna, se arata intr-un comunicat de presa al ANSVSA, emis sambata.
"Nu cumparati carne de porc, produse sau preparate obtinute din aceasta, de la persoane necunoscute, sau neautorizate pentru aceasta activitate si din locuri sau spatii neautorizate si nesupravegheate sanitar veterinar", se arata in comunicat.
Potrivit institutiei, achizitionarea carnii din unitatile autorizate garanteaza ca aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta.
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomanda cumpararea de carne sau produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar.
Astfel, vor evitate toxiintefectiile alimetare sau infestarile cu parazitul Trichinella Spiralis, mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna, se arata intr-un comunicat de presa al ANSVSA, emis sambata.
"Nu cumparati carne de porc, produse sau preparate obtinute din aceasta, de la persoane necunoscute, sau neautorizate pentru aceasta activitate si din locuri sau spatii neautorizate si nesupravegheate sanitar veterinar", se arata in comunicat.
Potrivit institutiei, achizitionarea carnii din unitatile autorizate garanteaza ca aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta.