O arădeancă organizează la Bucureşti un eveniment deosebit dedicat celei care a fost supranumită „Pasărea Măiastră a Folclorului Românesc”, Maria Tănase.
Amintim că anul acesta s-a sărbătorit Centenarul Mariei Tănase.
Este vorba despre un regal de cultură şi de artă culinară, un eveniment-concept brodat pe Maria Tănase şi propus de arădeanca Romana Rista, cunoscută ca Fata Care Găteşte Cu Flori.
Călătoriile Mariei Tănase la New York, Paris şi Istanbul sunt sursa de inspiraţie pentru meniul-concept centrat pe bucate româneşti creative, asociate cu vinuri nobile. De asemenea, albumul evenimentului şi conceptul de design grafic sunt realizate de arădeanca Luminiţa Popescu, cea care surprinde fiecare Seară de Bucate în fotografii de suflet.
„La Seara de Bucate Maria Tănase propun un regal de arome cosmopolite. Sarmalele, mititeii, mămăliguţa şi piftia vor fi redescoperite printr-o interpretare inedită a reţetelor culese din cărţi străvechi de bucate româneşti. Desertul este conceput ca o călătorie la New York, Paris si Istanbul prin care vom savura eleganţa şi bunul gust din perioada interbelică. Meniul este prietenos şi cu cei ce ţin post sau sunt lacto-ovo-vegetarieni”, a declarat Romana Rista.
De asemenea, aceasta a mai mărturisit că a ales învelişuri şi umpluturi diferite, mai puţin cunoscute pentru sarmale, preluate de români şi de turci prin moştenire bizantină, cum ar fi sarmale bătrâneşti cu cârnaţi Trandafir şi slană afumată în foi de varză murată; sărmăluţe cu urdă, lapte covăsit şi miez de nucă; sărmăluţe în foi de viţă de vie cu stafide şi bulgur; sarmale cu "miezuri de seminţe de floarea-soarelui" şi borş de putină servite cu mămăligă cosmopolită şi mămăliguţă ciobănească cu smântână uşoară 10%.
Evenimentul la care vor fi servite totate aceste bunătăţi pe lângă multe altele are loc miercuri, 18 decembrie 2013, începând cu