Frigiderul, vasele de bucătărie, chiar şi televizorul sunt surse de chimicale care ne pot îmbolnăvi şi care slăbesc imunitatea copiilor.
În bucătărie se regăsesc o mare parte din lucrurile care emană substanţe dăunătoare pentru sănătate. Pe locul întâi într-un top al pericolelor din bucătărie se situează fumul emis de vasele antiadezive în contact cu o sursă de căldură. Aceste tigăi conţin o substanţă care, în contact cu căldura, emite în atmosferă un fum toxic. Potrivit cercetătorilor, chimicalele eliberate în aer dau, pentru început, dureri de cap şi declanşează crize de tuse în cazul persoanelor cu astm. Pentru a reduce efectul nociv al acestor vase de bucătărie, specialiştii ne sfătuiesc să nu le lăsăm prea mult timp pe foc, mai ales pentru preîncălzire, fără mâncare în ele. Sunt de preferat vasele din oţel inoxidabil sau din ceramică.
Tot în bucătărie, un alt loc unde se pot acumula factori nocivi pentru sănătate este frigiderul. Dacă nu este curăţat în mod regulat, la cel mult două săptămâni, dacă nu este reglat la o temperatură corespunzătoare şi dacă mâncarea este lăsată prea mult timp în frigider, iau naştere microbi care pot determina apariţia infecţiilor alimentare.
Citeşte şi:
Frigiderul tău depozitează aproape 8.000 de bacterii pe centimetru pătrat
Pericolele care zac în frigider: Cum să-ţi depozitezi alimentele pentru a nu te îmbolnăvi
Ecranul televizorului emană chimicale
În sufragerie, dacă aveţi covoare, trebuie să ştiţi că acestea reţin foarte mult praf şi trebuie nu doar aspirate, ci şi scuturate regulat. Tot din cauza prafului care se acumulează în ţesături, trebuie curăţate des canapeaua, şi fotoliile. În general, pe lângă praf, în aceste ţesături se acumulează şi alte particule care ne pot compromite starea de sănătate, cum sunt polenul, dănuător pentru persoanele alergice, chimicalele emise de vopse