Criza s-a dovedit o perioadă propice pentru unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri români din ultimii ani. Hugo Bara Levente este proprietarul celei mai mari şi moderne fabrici de condimente din sud-estul Europei. Afacerea din Alba Iulia este în valoare de peste 10 milioane de euro şi a creat peste 200 de locuri de muncă.
Firma Supremia Grup a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani, dar afacerile cu condimemnte au prin contur după anul 2000. În prezent, compania lui Hugo Levente Bara a ajuns la cifre de afaceri de peste 25 de milioane de euro pe an. Este cel mai mare producător de condimente din România. În 2011, în plină criză economică, a inaugurat la Alba Iulia cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei, după o investiţie de 9 milioane de euro. Banii au provenit dintr-un credit bancar şi din fonduri europene, dar au existat şi 3 milioane de euro din resurse proprii pentru achiziţionarea tehnologiei de ultimă generaţie.
”Cu tehnologia şi posibilităţile oferite de această nouă fabrică, suntem mult mai competitivi pe piaţa europeană, putem oferi produse sigure consumului şi la un cost corect”, a declarat Hugo Levente Bara la momentul inaugurării fabricii. În 2015, omul de afaceri în vârstă de 37 de ani vrea să intre în topul primilor 10 producători europeni de condimente alimentare utilizate la nivel industrial. După inaugurarea fabricii, în 2011, a primit la Gala Forbes România premiul secţiunii ”Dinamism”. Este inclus în topurile celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 15 milioane de euro.
Performanţă prin modelul Kaizen
Tânărul om de afaceri este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în profilul ”tehnologia produselor alimentare”, şi deţine şi un doctorat în domeniu. Reţeta de succes din ultimii ani este caracterizată în câteva cuvinte: ”Trăim vremuri în car