Bucataria nu e un mister pentru niciunii dintre noi, dar trucuri pentru a le utiliza atunci cand gatim se gasesc tot timpul. Sursa imagine: decorationideas.wordpress.com
Iata unele dintre ele:
Pentru a nu ne lacrima ochii atunci cand taiem ceapa trebuie sa stim ca luand o foaie de ceapa si lipind-o pe mana cand o taiem nu o sa mai avem “probleme” cu lacrimile.
O alta optiune e aceea de a lua un vas de marime medie, pe care il vom umple cu apa rece si il vom pune pe masa, iar de fiecare data cand taiem din ceapa inmuiem cutitul in acesta.
Si inca o solutie este aceea de a baga ceapa pentru 20 de minute in congelator.
Daca a-ti pregatit un anumit fel de mancare si este prea sarat, curatati un cartof si taiati-l in doua; dupa aceaa lasati-l in mancare pentru 20 de minute.
Cartofii au calitatea de a absorbi sarea.
Pentru a sti daca un ou este proaspat, puneti-l intr-un pahar cu apa.
Daca oul se scufunda, este proaspat, iar daca pluteste este vechi.
Pentru a evita mirosurile neplacute in frigider, postati inauntrul lui un vas cu cafea neacoperit.
O alto solutie este cea cu praf de copt.
Daca doriti ca bananele sau avocado sa se coaca mai repede, inveliti-le in ziar.
Daca doriti sa desfundati chiuveta, turnati in ea un amestec de otet si praf de copt, si lasati-l sa stea cateva ore bune.
Daca tot este infundata, incercati sa aplicati acest procedeu de doua sau trei ori.
Pentru ca guacamole sa nu se innegreasca, stropiti-l cu zeama de lamaie si lasati-o sa il patrunda.
Acoperiti-l cu o foita de metal, din cea pe care o folositi pentru cuptor.
Pentru oalele arse pe interior, turnati otet pentru a acoperi suprafata afectata, puneti-o la fiert si apoi clatiti-o, va arata ca noua.
Important: Nu utilizati acestea sau oricare alte remedii de acasa pana nu intrebati doctorul mai