Aida Parascan este marea câştigătoare a finalei "MasterChef", care a fost difuzată marţi seară în direct la Pro TV, ea câştigând şi marele premiu în valoare de 50.000 de euro, după ce a încântat juriul cu talentul său gastronomic, informează Mediafax.
La Pro TV, marţi seară, s-a dat lupta finală între cei şase finalişti rămaşi în joc pentru titlul de "MasterChef al României" - Ana Rotaru, Alexandru (Alex) Hora, Nicuşor Coroama, Mihai Toader, Maria Pop şi Aida Parascan. Seara a fost una plină de emoţie, suspans şi adrenalină, atât pentru concurenţi, cât şi pentru juriul format din Cătălin Scarlatescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, care au avut de luat o decizie foarte grea.
Aida Parascan, cel de-al doilea "MasterChef" al României, a fost desemnată câştigătoare de către cei trei juraţi în urma unei lupte strânse, în care s-a "duelat" în preparate cu Alex Hora (care s-a situat pe locul al doilea) şi Mihai Toader (locul al treilea), după ce Ana Rotaru, Maria Pop şi Nicuşor Coroama au au fost eliminaţi în urma primelor probe ale marii finale.
În lupta lor pentru titlul de "MasterChef", Aida, Alex şi Mihai au semnat primul lor "autograf culinar". Aceştia au avut sarcina de a găti meniul pe care ar vrea să îl ofere ca specialitate în restaurantul lor. În acest sens, cei trei au avut libertatea să experimenteze în orice zonă culinară şi să facă tot ceea ce îi reprezintă.
Astfel, Aida a pregătit peşte cu sos de fenicul cu şofran, muşchi de porc marinat în ulei de măsline şi cu ierburi aromate, dar şi miel cu ceapă caramelizată şi oţet balsamic. Alex a gătit muşchi de vită învelit în zucchini, cu sos de vişine cu ciuperci, ruladă cu legume şi sos bechamel, dar şi piept de raţă pe un pat de salată alpină. Mihai a gătit foie gras, midi şi mere, dar şi miel cu varză caramelizată.
Titlul de "MasterChef" a fost primit de Aida, deoarece "farfuriil