CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
E vănătoresc doar cu numele. In interiorul membranei roşii se află un salam obişnuit, cu o mulţime de aditivi alimentari şi grăsimi de calitate inferioară, care nu aduc nici un beneficiu organismului.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
E vănătoresc doar cu numele. In interiorul membranei roşii se află un salam obişnuit, cu o mulţime de aditivi alimentari şi grăsimi de calitate inferioară, care nu aduc nici un beneficiu organismului.
Cei de la Kosarom au inventat o reţetă nouă de salam vănătoresc fără pic de carne de vănat in el. Dacă vă imaginaţi că veţi mănca o combinaţie de carne de mistreţ cu căprioară sau iepure, veţi suferi o dezamăgire. Ingredientele sunt cele ale unui salam de porc căt se poate de domestic: "carne porc, emulsie şorici, slănină, gheaţă, proteină vegetală din soia, sare, condimente, arome, stabilizatori (polifosfaţi E 462), antioxidant (ascorbat de sodiu E 301), zahăr, potenţiator de aromă (glutamat monosodic E 621), colorant natural (carmin E 120), conservant (nitrit de sodiu E 250), proteină animală, dextroză, agenţi de ingroşare (gumă de guar E 412), extract de drojdie, fum natural. Membrană artificială necomestibilă. Produs fiert şi afumat. Ingredienţii utilizaţi nu conţin organisme modificate genetic".
ANALIZÃ.... Produsul analizat face parte din categoria salamurilor, dar, oricănd de specială ar fi reţeta, ar fi trebuit să conţină materii prime provenind de la animale sălbatice. Deşi nu are etichetă nutriţională, din compoziţie rezultă că salamul vănătoresc are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi animale saturate nesănătoase (slănină) şi proteine colagenice de slabă calitate (emulsie de şorici). Salamul vănătoresc are şi o componentă importantă din proteină vegetală de soia, dar şi o pleiadă de aditivi alimentari reprezentaţi de s