Direcţia de Sănătate Publică şi cea Sanitar – Veterninară au început deja controalele în pieţe şi la crescătorii de animale. În săptămâna viitoare numărul acestor controale va creşte semnificativ.
În perioada 11 – 21 aprilie 2011, compartimentul de Control în Sănătate Publică a planificat acţiuni de control în unităţile în care se produc şi se comercializează produse specifice sărbătorilor pascale.
„Vor fi verificate pieţele , supermarketurile, retailerii, unităţile de produse de panificaţie şi patiserie din municipiu şi judet. În cadrul controalelor se va urmări efecuarea analizelor medicale la angajare şi periodice la personalul ce deserveşte unitatea verificată, efectuarea cursurilor de noţiuni fudamentale de igienă, respectarea normelor de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor dar şi regimul de comercializare a ouălor“, spune dr. Laura Militaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică din Tulcea.
De asemenea, se vor recolta probe de salubritate şi de alimente pentru a fi analizate din punct de vedere microbiologic şi fizico- chimic.
Direcţia anitar Veterinară urmăreşte în unităţile de comercializare a cărnii existenţa mărcii de sănătate pe carcasele de miel, existenţa certificatului de sănătate publică veterinară emis de unitatea de sacrificare, condiţiile de depozitare şi comercializare a cărnii.