O carte de nutriţie pentru familie. O adevărată enciclopedie care răspunde la toate întrebările posibile de tipul: “ce trebuie să mâncăm?”, “cum trebuie să mâncăm?”, “când trebuie să mâncăm?”. O pledoarie pentru “reîmprietenirea” cu alimentele. O hartă care te ajută să găseşti căile cele mai bune pentru o nutriţie corectă. “Sănătatea are gust”, cea mai recentă carte a Dr Mihaela Bilic, ne poate ajuta să ne repoziţionăm faţă de mâncare, faţă de poftele şi slăbiciunile noastre gurmande, faţă de nevoile noastre de hrană.
Simona Lazăr: Despre prietenie şi prieteni am vorbit de nenumărate. Dar cred că niciodată nu ne-am gândit că avem un prieten mai de nădejde decât oricare altul din jurul nostru şi acela este mâncarea. Mai bine zis, dacă ştim cum să mâncăm, ce să mâncăm şi când să mâncăm, putem să aflăm multe despre prietenie. Iar despre această relaţie specială am invitat-o să ne vorbească pe dna dr Mihaela Bilic, medic nutriţionist şi autor al unei monumentale cărţi despre “prietenia” dintre sănătate şi mâncare, despre “prietenia” dintre om şi aliment. Dna Mihaela Bilic, am să vă întreb, aşa cum s-au întrebat zilele acestea toţi cei care v-au fost alături la lansarea cărţii: are sănătatea gust?
Dr Mihaela Bilic: Eu nu spun doar că are, ci că are foarte mult gust, pentru că altfel nu am fi strâns alături de noi atâţia prieteni, nu aş fi fost încurajată să declanşez o sărbătoare, care vine parcă din cărţile de poveşti. Pentru că până acum, de câte ori ne gândeam la o lansare de carte, ne gândeam – ştiu eu – la jurnalişti, la microfoane, la întrebări, la răspunsuri, poate la foarte multe fotografii... Dar de data asta, pentru că şi cartea vorbeşte despre mâncare şi mâncarea face parte din identitatea noastră, ca români, şi întotdeauna a stat în mijlocul mesei, am pus această carte într-un context care i se potriveşte. Şi încurajările pe care le-am primit, ş