La mijlocul lui februarie, vrând-nevrând, te molipseşti şi tu de “febra iubirii”. Te laşi furat, mai mult decât de obicei, de inimioare roşii, lumânărele parfumate sau bomboane poleite.
La mijlocul lui februarie, vrând-nevrând, te molipseşti şi tu de “febra iubirii”. Te laşi furat, mai mult decât de obicei, de inimioare roşii, lumânărele parfumate sau bomboane poleite. An de an te străduieşti să-i oferi iubitului sau iubitei ceva cu totul special, ceva care să-i arate – poate sună un pic prea banal – cât de mult o iubeşti.
Şi totuşi nu simţiţi nevoia unei schimbări? Dacă în locul unei cutii de bomboane frumos ambalate (bineînţeles cu fundiţa de rigoare) aţi pregăti un cadou aromat şi îmbietor? Nu e vorba pur şi simplu despre o cină romantică, în intimitatea căminului. Închipuiţi-vă o iniţiere în arta dulce a iubirii. Arome de ciocolată, de migdale, de scorţişoară sau de vanilie. Prăjituri pufoase ce se topesc în gură şi altele ce trebuie savurate mai pe îndelete. Luaţi parte împreună la alchimia ce transformă ingrediente inerte în gusturi şi arome vii, mereu noi.
Alchimie în bucătărie
Cercetătorii (iată că şi iubirea a devenit obiect de experimente şi studii ştiinţifice) spun că aromele din bucătărie, în special cele de ciocolată caldă, scorţişoară, cocos, căpşuni sau vanilie sunt mult mai puternice decât orice parfum. Nu mai încercaţi să descoperiţi substanţa secretă, afrodiziacă, ce transformă un suflet îngheţat în foc. Deschideţi uşa bucătăriei şi lăsaţi-vă sufletul să vă ghideze. “Deliciu fistichiu”, “Guriţe gurmande”, “Tort Micul Trianon” sau “Şuşoteli de ciocolată” sunt doar câteva idei născute dintr-o inspiraţie de moment. Combinaţi ingredientele preferate, aşezaţi alături un pahar de şampanie sau de vin şi deschideţi-vă inima! Dragostea pluteşte în aer.
Deliciu “