A lucrat ca barman şi ospătar din adolescenţă, dar mereu şi-a dorit să administreze propriul club. Dorinţa a fost atât de mare, încât nici criza financiară nu i-a stat în cale. Tânărul Horvath Akos se poate declara un învingător, deoarece situaţia economică din prezent îi descurajează pe mulţi tineri şi îi face să-şi amâne planurile sau să renunţe la vise. El însă a insitat şi până la urmă, cu ajutorul unor prieteni, care au avut încredere în el şi cărora le mulţumeşte pentru asta, a ajuns să deschidă cel mai nou club din oraş, pub-ul „Eps”.
Visul de a deschide un local în care clientul să se simtă ca la el acasă e vechi şi s-a născut de-a lungul celor peste zece ani de carieră în domeniul alimentaţiei publice, pe care Akos îi are în spate. „Primul meu loc de muncă a fost la 16 ani, când m-am angajat ca barman-ospătar sezonier în Complexul „Weekend”. Îmi doream foarte mult independenţa financiară şi distracţie pe timpul verii.
Mi-a plăcut atât de mult încât am repetat experienţa de-a lungul a trei sezoane”, povesteşte Akos. Meseria furată de la barmanii şi ospătarii cu experienţă, reacţia pozitivă din partea clienţilor l-au făcut să-şi dorească o carieră în domeniu. „Mi s-a propus să lucrez la primul club underground din oraş, fostul Black Dog. Am acceptat provocarea şi a fost una dintre cele mai frumoase perioade din cariera mea. Am învăţat multe lucruri noi, mi-am făcut mulţi prieteni şi m-am decis să-mi aprofuncez cunoştinţele, urmând o şcoală în domeniul Tehnicii hoteliere”, spune Akos.
Promovat în carieră
După cei doi ani de studii, rezultatele nu au întârziat să apară. „Am fost promovat la funcţia de şef de unitate şi şef de personal la diferite cluburi şi discoteci din oraş. La început mi-a fost greu, dar pe parcurs mi-am asumat atribuţiile administrative, reuşind în acelaşi timp să-mi pă