Sezonul nunţilor este unul care umple conturile atât pentru diferite localuri, cât şi pe cele ale formaţiilor de muzică. Cei care vor să facă pasul cel mare au de pus la punct foarte multe detalii, iar planificarea marelui moment trebuie să înceapă cu an înainte.
De exemplu, un local trebuie rezervat cu mult timp înainte, pentru ca mirii să fie siguri că vor avea unde să petreacă după cununia civilă şi cea religioasă. Unii au fost obligaţi să plătească şi cu 10% mai mult pentru a fi siguri că vor avea un local pentru petrecerea de după cununia civilă şi cea religioasă.
Număr minim de persoane
Reporterii de la « Ziarul de Iaşi » au studiat preţurile de la mai multe localuri din Iaşi, pentru a vedea care este costul estimativ unei nunţi. Primul restaurant la care ne-am oprit a fost Complex Popas Păcurari, acolo unde reprezentanţii au pregătit, pe lângă meniurile oficiale multe surprize viitorilor miri. „Preţul meniului la Restaurant Popas Păcurari este de 187 de lei, dar dacă doriţi un meniu all inclusive la băutură, cu apă, suc, vin, cafea, vodkă, martini şi whiskey, atunci preţul este de 237 de lei, cu 50 de lei în plus la fiecare meniu”, a precizat Gabriela Curelaru, PR la Complex Popas Păcurari. Aceasta a mai precizat că pe lângă meniul oferit există şi costuri suplimentare. „Ele sunt legate de ospătari şi bucătari, adică 150 de lei de persoană şi recomandăm un ospătar şi un bucătar la maxim 25 de persoane), dar şi muzică, băutură şi aranjamente florale. Pentru nunţile din anul 2014 se aplică reducerea de 10% la petrecerile organizate în zilele de vineri. Menţionăm că pentru nunţile organizate în zilele de sâmbătă se impune un număr minim de 130 de persoane, pentru cele de duminică 120 de persoane, iar pentru vineri 80 de persoane”, a mai spus Gabriela Curelaru. În acelaşi timp, cei care se îndreaptă căt