Prea multa sare in organism poate conduce la serioase probleme de sanatate, precum cresterea presiunii arteriale, disfunctii cardiovasculare, infarct, osteoporoza si cancer stomacal. Potrivit lui Jacqui Webster, senior manager al Institutului George pentru Sanatate Internationala, din Australia, exista chiar ovezi ce indica o agravare a simptomelor astmatice ca urmare a consumului excesiv de sare, relateaza news.com.au, citat de ziare.com. Alimentele care, impreuna, alcatuiesc o dieta bogata in sare, sunt foarte diverse, de la paine si carnuri procesate, pana la fasole, legume conservate, carnati, cereale si mai ales fast-food.
In urma unor studii, cercetatorii britanici au demonstrat ca mancarea procesata contine 75 % din sarea ce intra in componenta dietei unei persoane. Alte 10 procente provin din mancaruri naturale, precum carnea de peste si legumele, iar restul de 15 procente sunt rezultate din sarea adaugata in mancare in timpul gatirii sau al consumarii.
Date fiind consecintele asupra sanatatii, Webster sustine ca reducerea cantitatii de sare in dieta ar trebui luata in considerare la acelasi nivel cu necesitatea diminuarii consumului de grasimi, alcool si tutun. Prea multa sare in organism poate conduce la serioase probleme de sanatate, precum cresterea presiunii arteriale, disfunctii cardiovasculare, infarct, osteoporoza si cancer stomacal. Potrivit lui Jacqui Webster, senior manager al Institutului George pentru Sanatate Internationala, din Australia, exista chiar ovezi ce indica o agravare a simptomelor astmatice ca urmare a consumului excesiv de sare, relateaza news.com.au, citat de ziare.com. Alimentele care, impreuna, alcatuiesc o dieta bogata in sare, sunt foarte diverse, de la paine si carnuri procesate, pana la fasole, legume conservate, carnati, cereale si mai ales fast-food.
In urma unor studii, cercetatorii britani