Mănâncaţi întotdeauna ce vă place, dar fiţi atenţi la cantităţile pe care le consumaţi, e cel mai important sfat al ei
Într-o lume a dietelor, în care pe internet circulă sute de reţete de cure de slăbire, medicul nutriţionist Mihaela Bilic (39 de ani) vrea să ne înveţe că „Sănătatea are gust”, titlu pe care ea l-a şi ales pentru ultima ei carte. „Eu nu urmez o dietă. Mănânc întotdeauna ce-mi place, dar sunt atentă la cantităţile pe care le consum. Dacă am poftă de ficăţei, mănânc ficăţei. Nu ocolesc nici ciocolata, atât timp cât nu abuzez. Recomand alimentele făcute în casă, în special pâinea la cuptor. O reţetă excelentă o am de la Mama Cornelia din Făgăraş”, spune medicul. Tot de la ea aflăm şi reţeta. Aveţi nevoie de 2 kg făină albă, drojdie cât o nucă, şase cartofi şi sare. Pune-ţi la fiert cartofii cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă şi se zdrobesc, apoi se lasă la răcit. În alt vas se pune făină, la care se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă călduţă cu sare şi se face o plămădeală. Se lasă la dospit. După ce a crescut plămădeala, se adaugă cartofii zdrobiţi, sare şi apă călduţă până se obţine un aluat nu prea tare, dar nici prea moale. Se frământă bine şi se lasă la dospit o oră sau două. Pe masă se presară un pic de făină, se pune aluatul peste şi i se dă o formă. Se încinge cuptorul bine şi se bagă pâinea în el pentru două ore. Înainte de fi servită pâinea, se îndepărtează de pe ea făina uscată şi arsă. Mănâncaţi întotdeauna ce vă place, dar fiţi atenţi la cantităţile pe care le consumaţi, e cel mai important sfat al ei
Într-o lume a dietelor, în care pe internet circulă sute de reţete de cure de slăbire, medicul nutriţionist Mihaela Bilic (39 de ani) vrea să ne înveţe că „Sănătatea are gust”, titlu pe care ea l-a şi ales pentru ultima ei carte. „Eu nu urmez o dietă. Mănânc întotdeauna ce-mi place, dar sunt aten