O privire prin marile magazine alimentare ne poate da o multime de idei de preparate deosebite pentru ziua de Florii. Cum se mananca peste, noi va recomandam racii. de CRISTINA ANDREEA CATANA SFAT. Pregatiti crustaceele cat sunt vii Sa gatesti o portie dintr-un preparat care contine raci, iti poate lua 40 de minute. Pentru acea singura portie aveti nevoie de 4 raci, iar dupa curatarea lor veti ramane cu aproximativ 150 g de carne. Insa efortul merita, pentru ca rezultatul va fi pe masura muncii.
Racii pot fi cumparati proaspeti sau in forma de semipreparate. Cel mai indicat este, insa, sa ii achizitionati cat sunt inca vii si proaspeti. In cazul in care ii cumparati intregi, asigurati-va ca inca mai traiesc, deoarece carnea racilor morti se descompune foarte repede, transformandu-se intr-un fel de pasta. Ca sa gatiti racii vii, trebuie doar sa ii puneti intr-o oala cu apa clocotita si sa ii lasati sa fiarba. Daca vreti sa va asigurati ca sunt foarte curati si ca nu mai exista nici o urma de impuritati, inainte de a-i pune la fiert, tineti-i pentru cateva ore in apa cu sare.
PREPARARE. Exista cateva reguli general acceptate privind timpul necesar pentru fierberea acestor crustacee. Daca vreti sa preparati o supa crema de raci, nu trebuie sa fierbeti racii mai mult de 5 minute, insa daca vreti sa ii consumati fierti cu o garnitura alaturi, au nevoie de 10 minute de fierbere. Insa, la final, atunci cand carnea lor este pregatita pentru consum, racii trebuie sa fie rosii.
Cartofii, boabele de porumb dulce si ceapa sunt cele mai potrivite garnituri pentru preparatele din raci. Acestea se pot fierbe in acelasi timp, pentru ca gustul lor sa se intrepatrunda cu cel al crustaceelor. Pentru ca mancarea sa fie cat mai aromata, in apa in care fierbeti racii este bine sa puneti coaja de la o lamaie, ceapa, usturoi, boia de ardei rosu sau sare. Exista in