Timişoara. Aprilie 2011. Timp de trei zile, 15, 16 şi 17, Centrul Regional de Afaceri din oraşul de pe Bega a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST. Forfotă, lume multă, producători, distribuitori, invitaţi, dar şi fete frumoase care-i ademeneau pe vizitatori să deguste din "vedetele salonului": sortimente de vinuri albe, roşii, roze, seci, demiseci sau seci. Evenimentul a reunit la standuri 25 de producători de vinuri din România precum Cramele Pancota, Domeniile Boieriu, Domeniile Nicoreşti, Jidvei, Cotnari, Domeniile Sâmbureşti, Budureasca, Domeniile Tohani etc., dar şi vinuri din Republica Moldova şi Bulgaria. Oaspeţii salonului au fost iubitorii vinului, specialiştii în domeniu, dar şi oficialităţi. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a fost şi el prezent la Timişoara în a doua zi a evenimentului.
Arome şi gusturi
Catalogat de specialişti drept unul dintre cele mai selecte evenimente de gen din România, de la Salon nu a lipsit maestrul bucatelor alese carismaticul chef Antonio Passarelli, care a pregătit meniuri speciale pe care le-a asortat, spre deliciul oaspeţilor prezenţi, cu vinurile expuse în cadrul Salonului. De asemenea, pe lângă vin, vizitatorii s-au putut bucura de bunătăţi tradiţionale precum virşli (un cârnat tradiţional din vestul ţării), pită, brânză, zacuscă, plăcinte etc.
"Salonul VINVEST promovează calitatea! De aceea e salon şi nu festival. Nimic nu este grobian! Salonul este un lucru elegant: este pahar, pentru că vinul are civilizaţie în consum, pentru că civilizaţie înseamnă pahar, temperatură, poveste şi informaţie, chiar asociere. Nu faptul că ai o sticlă şi ai alcool... – el nu este important, el este un element din compoziţie", ne-a declarat dr ing. Dorin Popa, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR). Do