Torturile diplomat, cu fructe de pădure sau cu marţipan sunt cele mai solicitate, iar la cumpărare unii administratori de cofetării oferă bonus surpriză.
Cofetarii târgujieni vor lucra până la 31 decembrie, pentru că în această perioadă li s-au triplat comenzile de dulciuri. Aceştia vor lucra şi în ultima zi din an şi sunt pregătiţi să stea peste program dacă nu reuşesc să termine repede comenzile. Dulciurile sunt printre cele mai vânate produse, chiar și în vreme de criză, iar vedeta absolută este tortul festiv. Cei care au rămas de Revelion în oraş au luat cu asalt cofetăriile ca să se treacă pe listă pentru tortul de Anul Nou. „Am venit devreme să dau comandă de un tort marţipan, ornate cu brăduţi, un Moş Crăciun şi cabane. Este bun şi arată foarte bine. În seara de Revelion am musafiri şi abia am timp să gătesc“, a spus Mirela Mindoiu, inginer din Târgu-Jiu. Cofetarii pregătesc prăjituri pentru toate gusturile. Cele mai solicitate sunt torturile diplomat, tiramisu, cele cu fructe de pădure şi tortul marţipan cu decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Preţurile variază între 24 şi 32 de lei kilogramul.
O parte din decoraţiunile de pe tort sunt comestibile
La prima comandă, un cadou surpriză
La cofetăria Ambasador încă se mai primesc comenzi. „Chiar dacă materia primă s-a mai scumpit, tarifele au rămas cele de acum trei ani. Clienţii sunt programaţi să vină după torturi la anumite intervale, în ultima zi a anului, tocmai pentru a nu crea aglomeraţie. Le vom asigura transportul la domiciliu celor care au comenzi de peste 20 de lei. În plus, la prima comandă primesc şi un cadou surpriză“, a declarat administratorul Viorel Diaconescu.
„Nu mai putem onora comenzi de Revelion“
Unii cofetari din municipiul Târgu-Jiu abia mai fac faţă solicitărilor. „Avem aproape 70 de comenzi, pe zi