Sute de câmpulungeni și turiști s-au înghesuit timp de şase ore să privească sau să deguste exponatele pregătite pentru o competiţie gastronomică organizată de un restaurant local.
Orice manifestare care se respectă are propriile vedete, iar expoziţia de cofetărie, patiserie şi artă culinară organizată în Duminica Floriilor la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, nu a făcut excepţie de la regulă.
Click pe imagini pentru a vedea cum au fost decorate platourile
Flavius Raţă, Porcone şi Nea Melu au ţinut capul de afiş, dar nici „soldaţii" acestora, Peştache şi fraţii Prepeluşi, nu au fost mai prejos.
Flavius Raţă a fost un măcănitor pus să joace rolul de ospătar, cu propria "freză" şi cu ecuson în dotare, în timp ce Nea Melu a fost un miel umplut prezentat cu pălărie şi cravată de legume, iar Porcone le-a zâmbit vizitatorilor de pe o tavă, cu un măr sculptat în gură.
Apasă pe imagini pentru mai multe modele culinare spectaculoase
Manifestarea, considerată una dintre cele mai importante pe care le-a găzduit municipiul Câmpulung Moldovenesc după 1989, a reunit toată floarea oraşului, şi nu doar patiseri sau specialişti în domeniu, ci şi „artişti" care îşi desăvârşesc operele în bucătăriile de acasă.
Vizitatorii, fie că au fost vârstnici sau copii, s-au bucurat din plin de forme şi colorit, dar mai ales de gustul produselor pe care le-au putut cumpăra la preţuri accesibile.
Ideea unei astfel de acţiuni i-a aparţinut omului de afaceri Mircea Giosan şi soţiei sale, Maria. „Ne-am dorit ca această expoziţie să fie darul nostru de Paşte pentru toţi oamenii din zonă, dar şi pentru turiştii care iubesc ceea ce este frumos şi gustos. Am încercat să dăm şi o notă aparte, să nu ne axăm numai pe produsele tradiţionale româneşti, pentru că în zona noastră gospodinele sunt foarte pricepute şi fiecare face a