Consumul de cereale indulcite la micul dejun poate duce la imbunatatirea memoriei adolescentilor, afirma un studiu realizat de o echipa de cercetatori australieni. Rezultatele studiului vor fi prezentate la Congresul mondial de neurostiinta, care va avea loc la sfarsitul lunii iulie la Melbourne, conform Daily Mail.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Australia de Vest au ajuns la concluzia ca persoanele care consuma la micul dejun cereale cu un continut crescut de zahar, ajung sa aiba rezultate mai bune la testele de memorie.
In cadrul studiului au fost observati un numar de 37 de elevi, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani. Subiectii care au consumat cereale la micul dejun au prezentat un index glicemic ridicat, ceilalti voluntari avand un indice glicemic scazut.
Elevilor li s-a dat de memorat o lista de 20 de cuvinte diverse, nume de unelte, fructe, legume, ierburi, condimente si ustensile de bucatarie. Ulterior, participantii au fost rugati sa execute o serie de miscari in timp ce memorau cuvintele, pentru a le fi diminuata atentia.
Elevii care consumasera cereale indulcite la micul dejun au avut rezultate mai bune decat ceialalti participanti, memorand in medie cu doua cuvinte mai mult. Cercetatorii avertizeaza totusi ca alimentele cu un continut caloric ridicat nu sunt recomandate decat in cantitati moderate, consumul lor in exces putand duce la aparitia diabetului sau obezitatii.
Consumul de cereale indulcite la micul dejun poate duce la imbunatatirea memoriei adolescentilor, afirma un studiu realizat de o echipa de cercetatori australieni. Rezultatele studiului vor fi prezentate la Congresul mondial de neurostiinta, care va avea loc la sfarsitul lunii iulie la Melbourne, conform Daily Mail.
Oamenii de stiinta de la Univ