Consumul regulat de făină integrală de ovăz poate reduce riscul de boli cardiovasculare, susţin medicii de la Universitatea din Kentucky. Alte beneficii sunt scăderea nivelului de colesterol din sânge şi a greutăţii corporale.
Cercetătorii susţin că produsele pe bază de ovăz pot fi consumate şi pentru a preveni apariţia bolilor cardiovasculare şi creşterea în greutate. În ultimii 15 ani, şapte cercetări diferite au ajuns la concluzia că ovăzul este benefic pentru bolnavii de inimă.
Recentul studiu spune că beneficiile acestei cereale se pot extinde şi la bolnavii de diabet sau obezi. Cercetătorii susţin că ovăzul integral este una dintre cele mai bogate cereale, recomandând consumul acesteia ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase. (E.H.)
Consumul regulat de făină integrală de ovăz poate reduce riscul de boli cardiovasculare, susţin medicii de la Universitatea din Kentucky. Alte beneficii sunt scăderea nivelului de colesterol din sânge şi a greutăţii corporale.
Cercetătorii susţin că produsele pe bază de ovăz pot fi consumate şi pentru a preveni apariţia bolilor cardiovasculare şi creşterea în greutate. În ultimii 15 ani, şapte cercetări diferite au ajuns la concluzia că ovăzul este benefic pentru bolnavii de inimă.
Recentul studiu spune că beneficiile acestei cereale se pot extinde şi la bolnavii de diabet sau obezi. Cercetătorii susţin că ovăzul integral este una dintre cele mai bogate cereale, recomandând consumul acesteia ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase. (E.H.)