Sunt trei elemente esenţiale care ne ţin în viaţă: mâncarea, apa şi aerul. Desigur, fiecare dintre aceste elemente are rolul lui în menţinerea stării de sănătate a organismului.
Sunt trei elemente esenţiale care ne ţin în viaţă: mâncarea, apa şi aerul. Desigur, fiecare dintre aceste elemente are rolul lui în menţinerea stării de sănătate a organismului. Dar, în timp ce fără mâncare putem să trăim două-trei săptămâni şi fără apă – câteva zile, fără aer nu putem supravieţui mai mult de câteva minute.
Oxigenul inhalat “hrăneşte” întregul organism. Astfel, după ce am tras aer în piept, oxigenul este absorbit de sânge şi este transportat către toate organele corpului, inclusiv către nervi şi creier. O cantitate mai mare de oxigen ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă. Creierul “se hrăneşte” cu 20% din oxigenul pe care îl inhalăm. O gură de aer proaspăt are capacitatea de a ne repune pe picioare când ne simţim lipsiţi de putere, de a ne energiza şi de a ne stimula corpul şi mintea, obosite după o zi de muncă. Conform unor cercetători, chiar şi rănile se vindecă mai repede atunci când sunt expuse la aer curat şi la razele soarelui.
În sezonul rece
Aerul este benefic nu doar pentru plămâni. Corpul nostru “respiră” prin fiecare por. De aceea, specialiştii ne recomandă ca, atunci când vremea ne permite, să ne plimbăm îmbrăcaţi cât mai sumar sau cu haine uşoare şi din materiale naturale care permit pielii să profite de aerul proaspăt. Pielea lăsată să “respire” este mai curată, mai strălucitoare, mai sănătoasă. Iarna preferăm să stăm mai mult timp în casă, la căldură. Totuşi trebuie să ştim că aerul închis ne face mai vulnerabili în faţa bolilor. De aceea, chiar dacă afară temperaturile scad sub zero grade, este esenţial ca din când în când să deschidem fereastra şi să lăsăm să intre aerul curat. Fără aer curat din abundenţă,