Românii care doresc să deguste Tămâioasa Românească produsă la Drăgăşani de guvernatorul Mugur Isărescu şi vor să experimenteze o "bucătărie tehno-emoţională" o pot face, începând de miercuri, şi în "restaurantul bancherilor". Restaurantul Heritage a fost redeschis, după o investiţie de 500.000 de euro, făcută în ultimele şapte luni. Cea care se ocupă de administrarea restaurantului este Ana Patriciu, fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat român, potrivit Forbes România 500 de miliardari, având o avere estimată la 2,3 miliarde de euro.
"Nu l-aş numi un restaurant exclusivist. Este pentru toată lumea. De aceea îi şi spunem noul Heritage. Este un restaurant care se adresează amatorilor de gust", a declarat într-un interviu pentru gândul Ana Patriciu, care este şi reprezentanta acţionarilor Heritage.
Între acţionarii restaurantului se numără în prezent holdingul condus de Dinu Patriciu, cu 30% din acţiuni, Dorin Gherman, fostul preşedinte al Rompetrol cu 48% din acţiuni, precum şi trei dintre acţionarii iniţiali: Dan Pascariu, Catrinel Gheţea, Marian Popa.
O "experienţă perfectă"
"Bucătărie tehno-emoţională"
"Bucătarul o numeşte o bucătărie tehno-emoţională, se bazează foarte mult pe ingrediente şi păstrarea tuturor caracteristicilor ingredientelor. Fiecare lucru ce se pune într-un fel de mâncare este foarte bine gândit. Al doilea ingredient nu poate decât să crească intensitatea ingredientului de bază", mai spune reprezentanta acţionarilor Heritage.
Fără sărmăluţe
La local vor lipsi preparatele tradiţionale româneşti. "Cred că această parte este bine acoperită în Bucureşti. Noi vrem să promovăm produsele româneşti, să începem să folosim mai multe ingrediente româneşti, dar păstrate în bucătăria pe care o face Juan Amador", spune Ana Patriciu. Aproximativ 80% dintre ingredientele folosite în restaura