Laura Laurenţiu nu este doar o cunoscută interpretă de muzică populară bănăţeană, ci şi o bucătăreasă desăvârşită. Pasiunea pentru gătit a determinat-o să-şi împărtăşească reţetele pe un blog care a devenit cel mai citit din România.
Conform trafic.ro, „Reţete ca la mama” este cel mai vizitat blog românesc, având aproximativ 250.000 de vizite şi aproape 600.000 de vizualizări ale articolelor în ultima săptămână. În plus, Cuina Bănăţeană, pagina de Facebook a blogului, are nu mai puţin de 135.000 de aprecieri.
„Blogul datează din februarie 2009, dar pasiunea de gătit vine din copilărie. Mama şi surorile mele au fost bune bucătărese, a existat întotdeauna un interes pentru gastronomie în familia mea. Iniţial, când am luat hotârârea de a-mi face un blog, am ales titlul Cuina Bănăţeană, după care, în destul de scurt timp, mi-am dat seama că acest concept îmi rămânea mic, devenea restrictiv”, a povestit Laura Laurenţiu.
Astfel explică timişoreanca trecerea de la „Cuina Bănăţeană” la „Reţete ca la mama”. „Dorinţa mea iniţială a fost să valorific vechi reţete bănăţene pe care le ştiam, dar la un moment dat mi-am dat seama că le cam epuizasem. Reţetele noastre sunt svuroase, dar nu sunt atât de variate încât să ai material de postat de două ori pe săptămână. Blogul creştea, cititorii se înmulţeau, fiecare dorea ceva nou. Până la urmă, nici în bucătăria proprie nu pun pe masă doar reţele tradiţionale. Sunt foarte bune, dar sunt un om care trăieşte astăzi şi îmi place să încerc reţete noi”, a spus bucătăreasa.
Friptură aromată din cotlet de porc, sugestie pentru Sărbători
Cum în această perioadă carnea de porc este „la putere”, Laura Laurenţiu ne propune o friptură specială, din cotlet, reţetă la fel de valabilă atât iarna, cât şi vara. Vremea frumoasă din ultimele zile, mai ales în Banat, unde au fost 10 - 12 grade Cel