CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Blatul are un exces de emulgatori
Din produsul analizat poate ieşi un tort destinat celor fără probleme de sănătate, dacă umplutura este realizată din fructe. Consumat insă ca atare, poate avea efecte adverse din cauza conţinutului de zahăr şi grăsimi.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Blatul are un exces de emulgatori
Din produsul analizat poate ieşi un tort destinat celor fără probleme de sănătate, dacă umplutura este realizată din fructe. Consumat insă ca atare, poate avea efecte adverse din cauza conţinutului de zahăr şi grăsimi.
Blatul de tort cacao "Goldfein" are in compoziţie: "zahăr, făină de grău, ouă, cacao (2,5%), emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471), esteri poliglicerolici ai acizilor graşi E 475, propilen glicol - E 1520), amidon de porumb gelatinizat, făină de soia, edulcorant (sorbitol E 420), sare, gluten de grău, agenţi de afănare (difosfat disodic E 450, bicarbonat de sodiu E 500), arome alimentare, coloranţi alimentari: betacaroten E 160a". Dacă veţi consuma 100 de grame de blat, veţi asimila o valoare energetică de 318,85 kcal, proteine 7,22 g, lipide 5,25 g, glucide 58,64 g.
ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Menicnicopschi ne spune despre produsul analizat: "blat de tort utilizat ca suport pentru prepararea specialităţilor zaharoase festive, dezechilibrat nutriţional. Acesta are un exces de glucide cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat (zahăr), dar şi glucide cu absorbţie lentă (amidon) şi medie (amidon de porumb gelatinizat), grăsimi procesate provenind din emulgatori E 471 şi E 475, eventual şi din gălbenuşurile de ou, edulcoranţi de masă şi calorigeni E 420, agenţi de afănare, sodiu provenind din sare şi din E 450 şi E 500. Produsul este colorat cu betacaroten E 160 a şi conţine surse de gluten, ovalbumină, soia şi arome aliment