Medicul francez Fridman a testat, timp de 7 ani, pe mai mult de 2000 de persoane, acest regim. Apoi a scos o carte, intitulată „4 secrete pentru a slăbi". Dieta sa se bazează pe respectarea ritmurilor biologice prin care se evită stocarea grăsimilor. Iată în ce constă. Medicul francez Fridman a testat, timp de 7 ani, pe mai mult de 2000 de persoane, acest regim. Apoi a scos o carte, intitulată „4 secrete pentru a slăbi". Dieta sa se bazează pe respectarea ritmurilor biologice prin care se evită stocarea grăsimilor. Iată în ce constă.
1. Mănâncă de 4 ori pe zi şi nu sări peste mese.
2. Intervalul minim între mese este de 3 ore (mai mare poate fi, dar nu mai mic). În acest interval se pot bea lichidele premise.
3. Ridică-te de la masă fără să te simţi sătulă. În mod deosebit la masa de prânz şi la cea de seară.
4. Consumă la fiecare mic dejun: o băutură + proteine + lipide + glucide.
5. Uită de pâinea albă şi înlocuieşte-o cu cea integrală, cu tărâţe, sau cu cereale.
6. Mănâncă pâine integrală la fiecare masă. O singură felie e de ajuns.
7. Înlocuieşte zahărul rafinat cu îndulcitori şi limitează drastic consumul alimentelor care conţin zahăr.
8. Elimină combinaţia paste + proteine. Niciodată paste cu peşte, ouă sau carne.
9. Mănâncă gras la gustare (16 -17), căci este momentul din zi când se elimină cel mai bine grăsimile. În schimb, fără fructe acum.
10. Respectă câteva interdicţii ale regimului: fără porc, mezeluri, zahăr rafinat, alcool, fructe cu miez alb, fasole, mazăre, linte şi pâine albă.
Poţi mânca: ciocolată, pâine, paste, brânză. Alimente interzise aproape în orice regim.
De ce aştepţi 3 ore pentru masa următoare? Pentru că dr. Fridman consideră că acest interval corespunde unui ciclu de digestie/eliminare. Dacă întrerupi acest ciclu glandele nu îşi mai fac treaba. Rezultă stocarea. Mâncând 4