Tânărul a lucrat ca barman în cele mai exotice locuri, iar experienţa acumulată este acum împărtăşită prietenilor din Reşiţa. Tavi, cum ii spun prietenii, este o fire curioasă, iar ambiţia de a încerca lucruri noi l-a determinat să colinde întreaga lume pentru a pune în practică pasiunea pentru cocteiluri.
La vârsta de 13 ani, Tavi a plecat în Suedia pentru a fi aproape de părinţii lui. „Vara anului 1989 a fost pentru mine demenţială. Am avut ocazia să mă bucur de copilărie, dar la un moment dat am fost nevoit să plec în Suedia pentru reîntregirea familiei. Mi-a fost greu la început să mă adaptez la modul lor de viaţă, pentru că era contrastul mult prea mare între cele două ţări“, îşi aminteşte Tavi.
Acceptat cu greu de suedezi, Tavi a ajuns la vârsta majoratului, perioadă în care a avut de ales între facultate şi oportunitatea de a colinda lumea. „Mi-am dorit tot timpul să văd cum este viaţa şi în alte ţări, iar singura posibilitate de a face un ban şi de a vizita şi locuri inedite a fost aceea de a învăţa meseria de barman. Astfel, în anul 1994, după terminarea cursurilor am plecat în Turcia, iar doi ani mai târziu am ales să plec în America“, spune tânărul.
Cocteiluri pe vapor
În anul 1996, Tavi s-a angajat ca barman pe vapor, iar cele aproximativ 150 de băuturi pe care le prepara cu ochii închişi păreau să nu fie suficiente pentru cerinţele aspre ale clienţilor din croaziere. „Am fost nevoit să iau aproape totul de la început. Fiecare client venea cu pretenţii, iar munca pe vapor este diferită de tot ceea ce reprezintă ea în mod normal. Experienţa acumulată mi-a dat posibilitatea să cunosc omul şi să reuşesc să-i satisfac dorinţele în ceea ce priveşte cultura băuturilor alcoolice şi non-alcoolice“, povesteşte Tavi.
Un stil de viaţă
Tânărul spune că un cocteil este defapt o artă. Combinaţia de arome şi