Evită grepfrutul dacă iei tratament pentru colesterol sau antibiotice. Sucul acestui fruct accentuează apariţia efectelor adverse.
Există alimente care scad eficienţa unor medicamente sau, mai rău, generează anumite efecte adverse.
De exemplu, este foarte cunoscut faptul că nu este deloc indicat să consumi grepfrut atunci când iei tratament pentru colesterol sau antibiotice. Iată de ce şi care sunt combinaţiile periculoase pe care trebuie să le eviţi:
1. Nu lua antibioticele cu lapte sau iaurt!
Laptele sau iaurtul diminuează efectul multor medicamente, în special al celor care conţin antibiotice. Dacă iei antibiotice nu consuma lapte înainte de administrarea medicamentului şi nici o jumătate de oră după. Există riscul ca eficienţa medicamentului să scadă foarte mult şi astfel afecţiunea să avanseze.
Lactatele conţin mult calciu care este sănătos pentru sistemul nervos şi pentru oase, însă poate să afecteze absorbţia unor substanţe în sistemul digestiv, explică celebrul Dr. Oz.
2. Evită grepfrutul dacă iei antibiotice şi medicamente pentru colesterol
Sucul de grapefruit încetineşte procesul de metabolizare corectă a medicamentului de către ficat şi accentuează apariţia efectelor adverse. De exemplu, o combinaţie foarte periculoasă este consumul de grepfrut şi statinele care sunt administrate pentru scăderea nivelului de colesterol, favorizând apariţia unor probleme la ficat şi rinichi, după cum avertizează celebrul Dr. Oz.
De asemenea, potrivit ultimelor cercetări, grepfrutul interacţionează cu peste 200 de medicamente, scăzându-le eficienţa. Aşadar dacă urmezi un tratament medicamentos, încearcă să eviţi acest fruct.
3. Nucile şi tratamentul pentru hipotiroidism
Nucile sunt excelente pentru scăderea colesterolului şi pentru digestie, ţinând cont de conţinutul lor ridicat în fibre. Însă trebuie să fii atentă la el