Nimic nu mai e sănătos în zilele astea. S-a început cu carnea de vacă, despre care au descoperit, în urma nenumăratelor analize că, de fapt, ar fi de cal. Românul a căutat partea bună a lucrurilor, iar unii au declarat, zâmbind amar, că nici nu e atât de grav că e cal şi nu e vacă, pentru că, ştim bine, carnea de cal este o specialitate pe care nu oricine are ocazia să o consume. Totuşi, au continuat specialiştii, nu e deloc în regulă. Atunci românul, ascultător, a început să scoată din ecuaţie partea bună a lucrurilor şi a cam tăiat de pe lista de cumpărături carnea de vacă.
Laptele. Nu mai e bun nici el. E toxic. S-au găsit cantităţi impresionante de lapte în care există fel de fel de substanţe. Buletinele de ştiri au luat foc şi au început să caute prin arhive imagini din fabrici de lapte, ca să ilustreze marea veste. Românul, aproape obişnuit cu asemenea lovituri, s-a resemnat şi s-a gândit, probabil, că ar fi bine să evite laptele, cel puţin o perioadă. Televiziunile revin, însă. De fapt, problema nu e chiar aşa de mare, adică... da, laptele respectiv conţinea nişte substanţe toxice, dar numai un consum exagerat ar fi putut provoca, în timp, afecţiuni grave ale ficatului. Românul, săracul, abia tăiase şi laptele de pe listă. Nu-i rămâne decât să-l lase tăiat şi să adauge, eventual cu creionul, un semn de întrebare.
Peştele. În judeţul Hunedoara, s-a comercializat macrou infestat cu paraziţi. Panica a lovit din nou cetăţenii, mai ales că acolo, în zonă, oamenii-s serioşi şi dacă aud că e ceva în neregulă cu peştele de la magazinul din capătul bulevardului, nu mai cumpără, că doar sănătatea-i pe primul loc. Încet, problema s-a existins. A trecut graniţele judeţului, a ajuns şi-n alte mari oraşe din jur. Aşadar, românul mai are de tăiat ceva de pe listă. Macroul. Cum nu cred că acesta era tocmai alimentul preferat al poporului, restricţia se p