Conopida, potrivit mai multor studii, ajută la lupta împotriva cancerului. Mai multe cercetări susţin că prevenirea cancerului se poate face şi prin consumul de conopidă. Pe de altă parte, consumul ridicat de conopidă se ascociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a atacului cerebral.
Mai mult, conopida previne anemia şi ajută la reglarea tensiunii arteriale. Fie că e murată sau gătită, conopida trebuie mâncată de trei sau chiar de mai multe ori pe săptămână. Are foarte puţine calorii şi, de aceea, poate fi mâncată în orice cantitate.
Pentru a se beneficia la maximum de avantajele date de conopidă trebuie să se ştie cum să se depoziteze. Astfel, este recomandat ca această legumă să fie împachetată, depozitată în frigider şi consumată în cel mai scurt timp posibil. (Ş.C.)
Conopida, potrivit mai multor studii, ajută la lupta împotriva cancerului. Mai multe cercetări susţin că prevenirea cancerului se poate face şi prin consumul de conopidă. Pe de altă parte, consumul ridicat de conopidă se ascociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a atacului cerebral.
Mai mult, conopida previne anemia şi ajută la reglarea tensiunii arteriale. Fie că e murată sau gătită, conopida trebuie mâncată de trei sau chiar de mai multe ori pe săptămână. Are foarte puţine calorii şi, de aceea, poate fi mâncată în orice cantitate.
Pentru a se beneficia la maximum de avantajele date de conopidă trebuie să se ştie cum să se depoziteze. Astfel, este recomandat ca această legumă să fie împachetată, depozitată în frigider şi consumată în cel mai scurt timp posibil. (Ş.C.)