Daca obiceiurile culinare ar deveni peste noapte un pacat pedepsit cu moartea, am muri cu totii de ciocolata pentru ca in ultima vreme desertul, dar si mancarea in general sunt pe buzele tuturor. Gastronomia a devenit un subiect la moda in toata lumea, fie ca e vorba de comfort food, bio sau prajituri. Iar Premium a descoperit ce inseamna "hot" sau "haute cuisine" si in Capitala.
Kirsten Dunst aparea pe afisele de promovare a filmului "Maria Antoaneta" inconjurata de prajituri colorate si tuguiate, iar Carrie Bradshaw le savureaza cu prietenele din "Sex and the City" la Magnolia Bakery din New York.
Ambele personaje au in comun celebrele "cupcakes" (o varianta de briosa), care au fost inventate pe vremea Mariei Antoaneta si aduse in trend de personajul interpretat de Sarah Jessica Parker. Iar in ultima vreme si in Romania cupcake-urile au facut victime printre cei cu "a passion for... sweet fashion."
Olimpia Rau a debutat neoficial ca si creator de "cupcakes" in martie, cand a realizat prajituri in alb si rosu pentru cateva prietene. Iar in luna octombrie a vandut prajiturile sub brandul Pia Cake Couture la targul de produse de artizanat Fabrica de handmade.
"Cake Couture vine atat de la pasiunea mea pentru haine si tot ce inseamna design, cat si pentru prajituri. Si am zis ca astfel le impac pe ambele - fac design de prajituri. Intentia mea este sa fac cupcakes in functie de ingredientele de sezon, asa cum si prezentarile de moda sunt adaptate in functie de anotimp", povesteste Olimpia. La targ a vandut intreaga "productie" de 220 de prajituri decorate cu crema de unt, crema de ciocolata sau zahar si martipan, la pretul de 4 lei.
"Inspiratia pentru decor vine pe moment, cel putin asa s-a intamplat cand a fost vorba de cupcakes-urile de la targ. Retetele le am din carti de bucate si am observat ca e o prajitura destul de versatila