"Omega 3 este medicamentul universal", spune cardiologul şi nutriţionistul francez Michel de Lorgeril în volumul "Puterea lui omega 3". Acizii graşi esenţiali omega 3 sunt grăsimile bune conţinute de peştele oceanic: ton, macrou, cod, hering, somon. Grăsimile din peşte îşi găsesc utilitatea în cele mai diverse domenii ale medicinei: de la cardiologie la psihiatrie, de la neonatologie la gerontologie, de la diabetologie la oncologie, notează nutriţionistul francez.
"Omega 3 este medicamentul universal", spune cardiologul şi nutriţionistul francez Michel de Lorgeril în volumul "Puterea lui omega 3". Acizii graşi esenţiali omega 3 sunt grăsimile bune conţinute de peştele oceanic: ton, macrou, cod, hering, somon. Grăsimile din peşte îşi găsesc utilitatea în cele mai diverse domenii ale medicinei: de la cardiologie la psihiatrie, de la neonatologie la gerontologie, de la diabetologie la oncologie, notează nutriţionistul francez.
Scad colesterolulAcizii graşi esenţiali omega 3 nu pot fi sintetizaţi în organism, de aceea trebuie să pătrundă o dată cu hrana. Dacă vreţi să aveţi o inimă mereu tânără, mâncaţi peşte gras oceanic de două-trei ori pe săptămână şi limitaţi consumul de grăsimi saturate de origine animală (carne roşie), ne sfătuieşte nutriţionistul Michel de Lorgeril. Explicaţia? În vreme ce grăsimile din carnea roşie cresc nivelul colesterolului, grăsimile din peşte scad nivelul acestuia. De asemenea, persoanele care mănâncă frecvent macrou, cod, hering, sardine nu au probleme cu tensiunea arterială. Acizii graşi esenţiali omega 3 menţin elasticitatea vaselor sangvine, previn ateroscleroza şi fluctuaţiile tensiunii arteriale. Un studiu efectuat la Universitatea Cincinnati (SUA) arată că persoanele care mănâncă peşte de două-trei ori pe săptămână nu suferă de tulburări de ritm cardiac.
Nutriţionistul Michel de Lorgeril v