Un manager bun este precum un cocktail. Are nevoie de mai multe ingrediente care trebuie adăugate în cantităţi echilibrate, altfel rişti să strici combinaţia. Însă şi atunci când este amestecul perfect există riscul să nu fie potrivit cu evenimentul sau atmosfera la care este servit. Totuşi, cred că un manager bun trebuie să se facă remarcat din momentul în care intră pe uşă, să fie capabil să ia decizii într-un context de grup, să fie flexibil, dar mai ales să fie congruent.
După absolvirea facultăţii (Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, Academia de Studii Economice din Bucureşti - n.r.), am simţit, ca marea majoritate a tinerilor, că nu sunt pregătită să intru pe piaţa muncii şi că am nevoie de o pregătire suplimentară. Astfel, mi-am continuat studiile, prin urmarea unui master în Ecologia Sistemică şi Sustenabilitate şi a unui doctorat la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Biologie. Toate acestea m-au adus mai aproape de pasiunea mea: dezvoltarea durabilă. În plus, nu aş coordona astăzi domeniul Managementul Capital Natural la ViitorPlus dacă nu aş avea informaţiile teoretice pe care le-am acumulat până acum. Atunci când dezvolţi proiecte sustenabile, ai nevoie de o abordare integrată şi mai ales să înţelegi impactul pe care doreşti să-l obţii, indiferent de cât de complexă este realitatea.
Primele joburi le-am avut pe timp de vară în perioada studenţiei: de la om bun la toate pentru o revistă de internet, la operator studii de mar-keting, merchandiser, până la asistent manager pentru Philips România. Probabil, primul loc de muncă cel mai apropiat de un program obişnuit de lucru (8 ore - n.r.) a fost cel de la Philips. A fost o experienţă in-te-re-san-tă, pentru că a fost pri-mul contact cu lucrul într-o multi-naţio-nală pe care l-am avut. Cred că cel mai mult din acea activitate m-a ajutat experienţa de a vorbi cu oamenii,