Fructele de avocado au o valoare nutritivă foarte ridicată. Prin conţinutul a nouă aminoacizi esenţiali, vitamine antioxidante, minerale şi un aport de acizi graşi mononesaturaţi, avocado
Fructele de avocado au o valoare nutritivă foarte ridicată. Prin conţinutul a nouă aminoacizi esenţiali, vitamine antioxidante, minerale şi un aport de acizi graşi mononesaturaţi, avocado contribuie la scăderea semnificativă a colesterolului rău din organism.
Fitonutriţionistul Eric Favre apreciază că procentele mari de vitamina C, gama B-urilor, carotenul şi vitamina E, antioxidanta din compoziţia acestui fruct exotic au efecte benefice asupra organismului - revigorează sportivii de performanţă după eforturi susţinute şi previne infarctul.
De aceea, consumul de avocado este recomandat în dieta preventivă cardiovasculară, în tratamentul de fond al bolii artrozice şi în perioada de creştere a copiilor. De asemenea, fructele de avocado scad efectul anticoagulantelor orale.
Budincă de avocado
Calorii: 150
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente: 300 g avocado, 500 g brânză de vaci, 4 ouă, un pacheţel de vanilie, 200 ml lapte, 6 linguri de făină, 200 g zăhăr pudră, 10 linguri ulei de măsline, 100 g nucă de cocos.
Preparare: curăţăm fructele de avocado şi le dăm pe răzătoare, ca pe mere. Apoi le amestecăm cu celelalte ingrediente: brânza de vaci, laptele, vanilia, făina, 6 linguri de ulei şi ouăle bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu cele 4 linguri de ulei rămase. Budinca se coace la foc potrivit 20 de minute. Se asezonează cu nucă de cocos.