Scandalurile legate de calitatea alimentelor pe care le pun românii pe masă par să nu se mai termine. Carne de cal şi de măgar vândute drept carne de vită, lapte contaminat cu aflatoxină, fructe şi legume pline de pesticide - alimente care pot fi cumpărate din pieţele din România şi care ajung în meniul nostru. Recent, în ţară au fost descoperite cantităţi importante de carne de cal etichetată drept carne de vită. La începutul lunii martie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara că o cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, importată din Ungaria, şi o alta aflată la un procesator din România au fost identificate şi retrase de pe piaţă. Zilele acestea a mai apărut o pacoste pe capul românilor: pui infestaţi. La începutul lunii martie, 15 tone de legume şi fructe din Turcia au fost depistate de inspectorii sanitari-veterinari ca fiind contaminate cu pesticide. Iar lista poate continua. În aceste condiţii, şefii instituţiilor statului menite să ne informeze care este situaţia în judeţul nostru din acest punct de vedere dorm pe bani publici în cizmele statului.
Dulce-i somnul când eşti şi plătit
La Constanţa, autorităţile locale... tac. Fie din nepăsare, fie din lene, fie din neştiinţă. Asta pentru că nimeni nu a declarat public, până acum cel puţin, că alimentele pe care le consumă constănţenii sunt bune şi nu le pun în pericol sănătatea. Toţi au fost cuprinşi de o stare de moleşeală, care se pare că le şi prieşte. În condiţiile în care sănătatea noastră este pusă în pericol, cel puţin teoretic, dacă nu şi faptic, din toate părţile. Nu s-a auzit de la nimeni de constituirea unor comandamente care să efectueze controale paralele sau încrucişate. Au fost depistate nereguli prin pieţe, abatoare, măcelării şi magazine sau toate sunt bune şi frumoase? Principala instituţie care ar trebui să tragă alarma este Direcţi