Îl găseşti şi proaspăt, la piaţă, şi congelat, în magazine. Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des. Specialista ziarului Libertatea, lector dr. Lygia Alexandrescu (foto), nutriţionist, îţi spune câte beneficii are spanacul pentru sănătate. Îl găseşti şi proaspăt, la piaţă, şi congelat, în magazine. Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des. Specialista ziarului Libertatea, lector dr. Lygia Alexandrescu (foto), nutriţionist, îţi spune câte beneficii are spanacul pentru sănătate.
Totuşi, populara legumă verde rămâne o sursă importantă de fier, eficientă în prevenirea şi în tratarea anemiei.
Spanacul se poate consuma proaspăt, sub formă de salată, sau fiert, ca sote. Frunzele proaspete de spanac se pot păstra la frigider 3-4 zile, iar în congelator, până la 6 luni.