Producătorii din pieţele arădene care comercializează poduse din carne de porc au început să umple vitrinele frigorifice cu produse. De asemenea, şi marile centre comerciale din Arad cu specific alimentar au început să se aprovizioneze cu carne pentru sărbătoarea Crăciunului.
Din astfel de locuri reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad recomandă cumpărarea cărnii, mai ales că sunt puncte unde au loc verificări periodice. Carne de porc se poate cumpăra din toate pieţele agroalimentare din Arad, dar şi din magazinele de profil.
„Produsele din carne de porc trebuie cumpărate doar din pieţe de la producători şi din magazinele de profil”, spun reprezentanţii Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
De exempu, în Piaţa „Mihai Vireazul” pentru un kilogram de slănină cu os se plăteşte în jur de 17 lei pe kilogram, muşchiuleţu de porc se vinde cu 24,50 lei. Carnea tocată se vinde cu 17 lei kilogramul, iar ceafa de porc fără os cu aproximativ 24 de lei kilogramul. Cei care doresc carne de porc în lucru trebuie să plătească pentru un kilogram preţul de 17 lei. Foto Carne porc Arad
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad va prezenta luni, Instituţiei Prefectului, un amplu „Plan de măsuri pentru reducerea până la eliminare a riscurilor pentru sănătatea umană transmise prin alimente de origine animală şi non animală în perioada sărbătorilor de iarnă”.
Dr. Viorel Agud, directorul DSVSA Arad spune că: „În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, se vor întreprinde măsuri suplimentare în special asupra modului în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc, precum şi alte produse sau alimente de origine animală şi nonanimală. La nivelul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Ali