Make este un tânăr de 26 de ani, cu o experienţă de 10 ani în domeniul bartendingului şi care este îndrăgostit de munca sa.
Prima dată a lucrat ca barman în Macedonia, ţara în care s-a născut. „Am început mai mult ca o joacă lucrând în barul unui prieten. Pe urmă am fost la diverse cluburi şi terase pe timpul verii", spune Make, aşa cum îi spun prietenii. După ce a terminat liceul, în 2002 a câştigat o bursă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. Pentru a urma cursurile universităţii, avea nevoie de un an pregătitor pentru învăţarea limbii române.
„Când am venit aici nu ştiam deloc să vorbesc limba română şi am ales să fac anul pregătitor la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti", spune Make. A început să lucreze la o cafenea din Ploieşti ca barman şi după aceea la un club din centrul oraşului. Deşi în 2003 a plecat la facultate în Bucureşti a continuat să lucreze în Ploieşti şi, ulterior, la Sinaia, mai ales în weekend-uri. De un an s-a angajat la Şcoala de barmani „Barmania", iar anul acesta a câştigat cel mai important premiu din cariera sa, fiind desemnat „Barmanul Anului".
„Concursul a constat în patru etape în care ne-a fost testată rapiditatea în ceea ce priveşte timpul de preparare a diferitelor cocktailuri după reţete proprii, dar şi modalitatea în care puteai să distrezi publicul în timp ce preparai o băutură", spune tânărul.
Cel mai bun cocktail îi poartă numele
Cel mai apreciat cocktail al tânărului este Make"s first. „Cocktailul se prepară din sirop de pin, suc de lime, gin şi ghimpir proaspăt. Este cea mai apreciată băutură pe care o prepar şi chiar îl avem în meniu în barul în care lucrez", spune Make. Deşi ajunge acasă de multe ori dimineaţa, Make spune că îi place ceea ce face şi consideră că este o meserie de viitor. „Un prieten mi-a zis odată <