Foloseşti condimente când găteşti? Ştiai că multe mâncăruri pot avea un gust mult mai bun dacă le pui puţin cardamon sau wasabi (hrean japonez)? Foloseşti condimente când găteşti? Ştiai că multe mâncăruri pot avea un gust mult mai bun dacă le pui puţin cardamon sau wasabi (hrean japonez)?
Iată beneficiile a 10 condimente exotice:
Asafoedita tratează constipaţia şi poate fi folosită ca înlocuitor pentru ceapă sau/şi usturoi;
Negrilica are un gust amar şi era utilizată ca analgeziy, antiinflamator sau pentru pronleme ale sistemului respirator. Se foloseşte mai ales la aluaturi de prăjituri;
Chimenul indian tratează afecţiunile aparatului digestiv, tusea şi irigaţiile gâtului. Are un gust asemănător celui de cimbru, dâns savoare peştelui şi fasolei;
Ciumărea este o plantă folosită ca remediu tradiţional pentru dureri de stomac şi probleme de ficat. Frunzele au un gust amărui şi trebuie înlăturate din sosuri sau supe înainte de a fi servite;
Seminţele de annatto au un gust dulceag şi piperat. Folosite adesea pe post de colorant alimentar sunt eficiente în combaterea arsurilor de stomac;
Cardamonul e apreciat pentru gustul dulce şi aromat, precum şi pentru proprietăţile antitoxice. Se foloseşte la prepararea cafelei, dar şi la gătit miel sau peşte;
Wasabi are gust intens şi este servit cu preparate ce conţin peşte crud. Atunci când esre adăugat la broccoli, proprietăţile anticancerigene ale legumei devin mult mai pronunţate;
Mirtul este folosit deseori ca înlocuitor al piperului. Este recomandat persoanelor carre suferă de sinuzită;
Anasonul stelat este un condiment dulce amărui şi aromat pe care europenii îl folosesc în special pentru deserturi. Chinezii îl puneau în ceai pentru a combate reumatismul;
Gustul seminţelor salcâmului australian (bogate în proteine şi fibre, au un indice glicemic scăzut, fiind recomanadte