În zilele premergătoare Paştelui, la Braşov va fi organizată prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale. Aici vor veni, cu produse naturale şi specifice diferitelor zone ale judeţului, 20 de producători cu produse din carne, lapte, piscicole, miere şi dulceţuri. Pe lângă Primăria Braşov, organizator al Târgului este ONG-ul Slow Food Braşov, o filială a Slow Food International, o organizaţie care promovează „hrana bună, curată şi cinstită” şi care are reprezentanţi în 132 de ţări.
„Târgul va fi organizat pe platoul din spatele Bibliotecii Judeţene, teren care aparţine Consiliului Judeţean, instituţie de la care s-au obţinut avizele necesare. Producătorii care vor veni cu produse sunt aleşi de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, ne-a declarat consilierul local PD-L Vasile Kraila, cel care a lansat ideea Târgului de produse tradiţionale. Târgul va fi deschis joi, 16 aprilie, şi vineri, 17 aprilie. Producătorii din Braşov vor oferi pentru sărbătorile pascale produse tradiţionale din ingrediente naturale, fără chimicale.
Drob de miel făcut la Rupea, brânză de capră de Criţ, cozonaci şi pâine de casă de Drăguş, brânză de burduf de Bran, mezeluri de casă de la Codlea, palincă de Zalău, carmangerie de Şercaia, păstrăv în cetină de la Berivoi, gemuri şi murături de Saschiz – acestea sunt doar câteva dintre produsele care vă vor fi oferite.
Organizatorii garantează că alimentele sunt naturale, fără adaosuri şi aditivi artificiali. Târgul îşi va aştepta clienţii începând de la ora 10.00 şi până la ora 19.00. Intenţia organizatorilor este ca un astfel de târg să devină lunar, încurajând astfel produsele tradiţiile gastronomice şi descurajând „cultura fast-food”. În zilele premergătoare Paştelui, la Braşov va fi organizată prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale. Aici vor veni, cu produse naturale şi specifice dife