Friptura de miel, drobul, ouăle fierte, pasca şi cozonacul servite toate la o singură masă provoacă indigestie, crampe stomacale şi senzaţia de balonare, avertizează medicii nutriţionişti. Meniul specific Sărbătorilor Pascale poate fi o provocare pentru majoritatea dintre noi, dar mai ales pentru aceia care abia au ieşit din post.
Medicii avertizează că, în această perioadă, tulburările digestive sunt afecţiunile cel mai des întâlnite la camera de gardă a spitalelor. Pentru a putea scăpa de indigestia provocată de meniul de Paşte, gândul vă oferă câteva ponturi care sunt la îndemâna fiecăruia.
● Ceaiul de mentă este un remediu ideal împotriva crampelor stomacale. Acest tip de ceai este indicat după o masă copioasă, deoarece are un efect antispasmodic asupra sistemului digestiv. Nutriţioniştii spun că ceaiul de muşeţel permite eliberarea gazelor, datorită efectului antiinflamator.
● În cazul arsurilor stomacale, este recomandat să bem un pahar mare de apă imediat cum apare această senzaţie. Specialiştii în nutriţie precizează că apa va dilua acidul şi-l va împinge înapoi în stomac.
● Meiul tratează indigestia cronică. Planta conţine substanţe care tratează această afecţiune digestivă. În plus, meiul este ideal şi în cazul ulceraţiilor stomacale şi a hiperacidităţii.
● Ghimbirul ajută şi el la tratarea tulburărilor digestive apărute în urma mesei de Paşte. Tot ce trebuie să faceţi este să vă pregătiţi un tonic digestiv din ghimbir. Are are gust picant, uşor dulce şi efect puternic încălzitor. Pentru a prepara tonicul din ghimbir trebuie să amestecaţi o lingură de ghimbir proaspăt ras, o lingură de suc de lămâie şi un vârf de cuţit de sare de bucătărie.
● Mişcarea este esenţială pentru a scăpa de indigestie. Pentru a preveni apariţia unui disconfort şi mai mare, specialiştii în nutriţie recomandă ca după o masă copioasă să ieşim