Dintre toate dulciurile, îngheţata săracă în grăsimi este cel mai puţin periculoasă pentru siluetă.
Îngheţata nu îngraşă, ba chiar poate să topească grăsimea, dacă ştiţi cum să combinaţi corect alimentele şi nu consumaţi mai mult de o cupă pe zi. Cât timp face parte dintr-o dietă sănătoasă, acest desert vă poate ajuta chiar să scăpaţi de câteva kilograme în plus. „Dintre toate dulciurile, îngheţata cu puţine grăsimi şi ciocolata amăruie sunt cel mai puţin periculoase într-o dietă", spune medicul nutriţionist Corina Zugravu, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila", din Bucureşti.
Calciul ajută la topirea grăsimilor
Dacă sunteţi femeie, ar fi ideal să nu depăşiţi cele 1.500 de calorii permise zilnic, în care să includeţi şi îngheţata, iar dacă sunteţi bărbat, nu treceţi de 2.000 de calorii. Alegeţi un tip de îngheţată săracă în grăsimi şi cu număr mic de calorii, beţi multe lichide şi nu săriţi peste mese, riscând să vă înfometaţi. „Îngheţata poate fi preparată şi hipocaloric (n.r. - cu puţine calorii), dacă folosiţi, spre exemplu, lapte degresat. Dacă optaţi pentru cea din comerţ, alegeţi un produs care are mai puţin de 130 de calorii. Sucurile sau siropurile îngheţate de fructe sunt şi ele o variantă", vă sfătuieşte nutriţionistul Corina Zugravu. Printre secretele acestei diete se numără şi faptul că îngheţata conţine calciu, un mineral care ajută la metabolizarea grăsimilor din corp şi la topirea lor în proporţie de până la 30%.
Evitaţi produsele prea mari şi cu multe ingrediente
Ideal ar fi să mâncaţi îngheţată preparată în casă cu ajutorul lactatelor degresate ori să optaţi pentru sorbeturi. Acestea din urmă se prepară cu albuş, fără grăsimi, cu lapte degresat, pulpe de fructe, sirop de zahăr (sau glucoză lichidă), fără coloranţi, fără conservanţi. Nu sunt recomandate îngheţatele cumpărate de la dozatoare sau cele foa