Nicu Ceauşescu, mezinul fostului dictator, avea un loc unde se retrăgea la fiecare sfârşit de săptămână, departe de agitaţia oraşului. Cabana de la Sălişte era locul care scotea la iveală "faţa umană" a lui Nicu. Foştii administratori ai cabanei, soţii Maxim şi Dochia Rus, au vorbit în exclusivitate pentru România TV despre fiul cel mic al dictatorului.
Nicu Ceauşescu era un mare iubitor de animale, nu era pretenţios la mâncare şi îi plăcea să bea un pahar de vin cu prietenii. De la cabană nu lipseau domnişoarele, pentru care Nicu avea o pasiune aparte.
"Venea la săptămână, de două ori pe săptămână, pe urmă la două săptămâni, cam aşa. Dar nu treceau mai mult de două săptămâni şi era acolo. Veneau cu tot cu bucătarii lui, cu ospătarii lui, cu muzicanţii, cu toţi ai lui. Făceau chefuri, cum se strâng prietenii. El cu colegii lui. Nu atâta lume", a povestit Maxim Rus, fostul administrator al cabanei de la Sălişte.
"Făcea foc de tabără. Se strângeau pe lângă foc roată şi acolo cântau. Cu muzică, aducea muzicanţi şi cântau. Se distrau. Şi nu era rău. Era om bun, nu vorbeau urât, nu era să se certe. Se distrau frumos. Mâncare mai multă aducea cu avionul, pentru el, de la Bucureşti", a povestit şi soţia domnului Rus, Dochia.
Spre deosebire de românii de rând, Nicu Ceauşescu putea mânca orice delicatesă îi poftea inima. Dar când oferta era limitată şi sărăcăcioasă, mezinul nu făcea nazuri.
"Când venea, orice mânca. A mâncat şi pită cu slănină", şi-a amintit Dochia Rus.
Nicu Ceauşescu avea gusturi rafinate şi în materie de femei, iar cabana de la Sălişte era veşnic înţesată de domnişoare, atunci când Nicu se relaxa cu prietenii.
"De care nu îi plăcea le ducea şoferul înapoi. Dacă nu-i plăcea de ele, le punea în maşină şi le ducea iar de unde le-a adus. Aia nu uit niciodată, că a adus o fată şi nu i-a convenit. Şi a zis "să facă cafea".