Pregătiţi această mâncare cu pulpe de pui într-o pastă condimentată, ce poate fi şi congelată până la trei luni. Este bine să puneţi carnea la marinat cu o noapte înainte, potrivit bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Ingrediente
Pentru pastă:
2-3 căţei mari de usturoi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mari
1 vârf de cuţit de sare de mare
2-3 vârfuri de cuţit de paprika
2-3 vârfuri de cuţit de turmenic
1 linguriţă de seminţe de chimion
ulei de măsline sau de arahide
Pentru tocană:
6 pulpe de pui mari, cu os şi piele
ulei de măsline fructat
2 cepe decojite şi tăiate mare
1 lămâie feliată fin
1 vârf de cuţit de şofran
1 pumn de măsline verzi, fără sâmburi
1 pumn de coriandru proaspăt, tăiat mare
Mod de preparare:
Pentru pasta condimentată, zdrobiţi usturoiul cu sarea de mare într-un mojar. Adăugaţi paprika, turmericul şi seminţele de chimion şi amestecaţi până obţineţi o pastă. Adăugaţi atâta ulei de măsline sau de arahide cât să faceţi pasta îndeajuns de fluidă încât să curgă, dar să rămână consistentă pentru a acoperi bucăţile de pui.
Pentru pregătirea tocanei, puneţi pulpele de pui într-o cratiţă şi acoperiţi-le cu pasta. Acoperiţi vasul cu folie de aluminiu şi lăsaţi carnea la marinat în frigider cât vă permite timpul, dacă este posibil, chiar o noapte.
Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, joasă, şi căliţi ceapa până se înmoaie. Adăugaţi pulpele de pui şi lăsaţi-le până se colorează uşor pe ambele părţi. Adăugaţi feliile de lămâie şi suficientă apă încât să ajungă la jumătatea bucăţilor de carne. Adăugaţi şofranul şi acoperiţi cu un capac, lăsând amestecul să fiarbă la foc mic circa 25 de minute, până ce carnea este pătrunsă şi fragedă. La sfârşit, adăugaţi măslinele şi coriandrul proaspăt.
Pregătiţi această mâncare cu pulpe de pui într-o pastă condimentată